SAMTALE TERAPI

Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…Kort tekst om solo terapi her…

PARTERAPI

Parterapi er et fokuseret stykke arbejde på at få det bedre sammen som par. 

I en periode har I mig som støtte til at lære at forstå hinanden, træne en ny måde at være sammen på og ’oversætte’ mellem jer. Målet er forskelligt fra par til par, men de fleste søger – og får – afklaring, forståelse og en tættere forbindelse til hinanden. 

Mange får også mere glæde, mere sex og fornyet håb på fremtiden sammen.

Samtalen er kernen

I parterapi taler I med hinanden og mig. Vi sidder sammen i mit hyggelige lokale, vi drikker kaffe eller te, og der er en tryg og uformel stemning. Jeg sætter i gang, holder snor i samtalen og sørger for, at I begge bliver hørt. Jeg kan også hjælpe med at ‘oversætte’ svære følelser eller budskaber.

Fordi jeg ikke selv har følelser i klemme, og fordi jeg er trænet i kommunikation, kan jeg ofte høre nogle nuancer, I ikke selv lægger mærke til. På den måde kan vi finde frem til misforståelser, skjulte følelser og mønstre.

Nogle gange vil I tale lige meget, andre gange er der mere fokus på den ene eller den anden. I vil altid komme til orde begge to.

Fokus på jeres forhold

Parterapi handler om jeres forhold. I er altså ikke i individuel terapi. Indimellem kan det dog også være nyttigt at tale om, hvad I hver især har med i bagagen fra fx jeres barndom, når det gælder kærlighed og parforhold. Eller vi kan tale om det, der især rører sig i den ene af jer, fx frygt for at miste den anden, sygdom, arbejdsløshed eller andet – fordi det påvirker jeres forhold.

Øvelser og lektier

Jeg har et lager af korte eller længere øvelser, I kan lave i rummet sammen med mig, eller som I kan få med hjem. Nogle elsker ‘lektier’, andre vil hellere være fri. Begge dele er helt i orden. Terapien skal frem for alt føles relevant for jer. Jeg har ikke en one size fits all, men skræddersyr opgaverne til jer. Jeg kan også anbefale bøger og podcasts, hvis I er interesserede i det.

Min tilgang til parterapi

… er både meget jordnær og ret filosofisk.

Jeg tager udgangspunkt i jer her og nu. Fordi jeg har talt med så mange mennesker gennem et langt liv som terapeut og journalist, er jeg trænet i at sætte mig ind i andres følelser. Jeg går nænsomt frem og tjekker altid ind på, om I er med på retningen. 

Jeg tror ikke på hurtige konklusioner og quick-fixes, men på træning i at lytte, hvad problemerne bunder i, På den måde tager vi fat i problemernes rod. Det betyder varige forandringer for jer, og at I får redskaber til selv at arbejde videre, når terapien er slut.

Jeg er eksistentialist og tror på, at ethvert menneske må tage sit eget liv på sig. Jeres forhold er jeres ansvar, og de beslutninger, I tager, skal give mening for jer og ingen andre. For mig handler det altså ikke om, hvad der er ’rigtigt’ eller ’forkert’ – eller hvad jeg selv ville gøre – men om at hjælpe jer med at undersøge, hvordan livet med hinanden kan blive godt for jer.

Jeg forventer, at I kommer for at arbejde med jer selv og hinanden. I behøver ikke at have været i terapi før, og I må gerne være usikre på, hvad terapi kan. Vi finder ud af, hvad det kan for jer.

TYPISKE UDFORDRINGER:

Rigtig mange par kommer til mig og fortæller, at de har svært ved at kommunikere. De føler ikke, at de kan tale om problemerne, at de får talt nok sammen i dagligdagen, at de bliver hørt, når de taler. De vil simpelthen lære at kommunikere.

At tale sammen i en intim relation rummer en mængde udfordringer:

  • Vi har ofte ikke det samme sprog for følelser
  • Vi lytter ikke til ordene, men tuner ud og fylder de blanke felter med det, vi tror, den anden vil sige
  • Vi lytter med vores egne forestillinger frem for med ørerne
  • Vi sætter ikke en god ramme om kommunikationen, men tror at den kan klares i luften mellem andre gøremål
  • Vi gør ikke samtaler færdige. Ofte synes den ene part, at “vi taler altid om problemer”, mens den anden synes, at “vi får aldrig talt i bund”

Alt det kigger vi på sammen i parterapien, og så hjælper jeg jer med at øve kommunikationen. I et trygt rum vender vi dårlige vaner til gode og finder en måde, I kan tale sammen, som faktisk virker.

Jeg har en del par i starten af 30’erne, som kommer til mig med deres tvivl:

  • Skal vi gå fra at ses til at være kærester?
  • Skal vi blive sammen (for altid)?
  • Skal vi have børn sammen?
  • Skal vi flytte sammen?
  • Hvordan skal vi balancere familie og arbejde?
  • Vil vi have et åbent forhold?

Det er er store overvejelser, og de skal tages alvorligt. Det gør jeg. Sammen kigger vi på jeres ønsker og behov, og I lærer at kommunikere dem til hinanden på en kærlig og respektfuld måde. På den måde bliver det nemmere at forstå og mærke hinanden, og så er I meget bedre rustet til at tage store livsbeslutninger sammen.

Sex og lyst kan enten være grunden til, at I kommer, eller et emne vi kommer til at tale om undervejs. Typiske udsagn kan være:

  • “Jeg savner at være intim med min partner”
  • “Jeg kan ikke have sex med dig, når vi er uvenner hele tiden”
  • “Det er, som om vi mere er blevet venner hen ad vejen”
  • “Det er svært for mig at tænde hjemme blandt vasketøjet”
  • “Børnene tager al energien, og så kommer du med endnu et krav”

Når to mennesker i et par ikke har lige meget lyst, kalder vi det lystubalance – og den kan godt bringe jeres forhold ud af balanceDet handler ikke kun om, hvor meget eller lidt lyst I har. Det handler også om, hvad I hver især har lyst til seksuelt, hvordan jeres balance i det hele taget er, og hvordan I er vant til at være sammen.

Lysten er med os hele livet, men ændrer form og styrke. For kvinder især i takt med hormonelle forandringer som graviditet, amning og overgangsalder, og for begge køn i forbindelse med livsforandringer, udfordringer i parforholdet og fx sygdom. I terapien kan vi både gå dybere ind i årsagerne til lystubalancen og finde konkrete første skridt til at komme derhen, hvor I gerne vil være seksuelt.

Først og fremmest handler det om at lære at tale sammen om det på en konstruktiv og kærlig måde.

Når et par kommer, og den ene har været utro, vil de som regel være i chok begge to. Den ene over svigtet, den anden over at være blevet afsløret. Utroskab kan bringe et væld af følelser frem, og parterapi er et sted, hvor de kan få frit løb. Det kan være følelser som:

  • Vrede
  • Sorg
  • Jalousi
  • Svigt
  • Skam
  • Angst
  • Lede
  • Lyst
  • Skadefryd
  • Mindreværd
  • Mereværd

… og meget mere. Nogle af følelserne, fx lyst, kan overraske eller forskrække, men alt er fuldstændig normalt. Utroskab kan udløse lyst, fordi en anden har begæret det, du havde, og pludselig får du øjnene op for det. Samtidig er du vred og føler måske afsky, og de to følelser kan være meget forvirrende at have på en gang.

Jeg tager altid udgangspunkt i, hvad du/I har brug for. Nogle har brug for at tale hele utroskaben igennem, andre har mere fokus på afklaring af, hvad der skal ske nu.. Jeg kan støtte jer med min viden og ved at turde være med jer i de svære følelser.

Utroskab kan nogle gange åbne for samtaler, I ikke har haft før, som kan bringe jer tættere på hinanden og det forhold, I gerne vil have. Andre gange er skaderne på selvværd og tillid så store, at reparationsarbejdet bliver for omfattende.

Nogle par vælger monogami fra og aftaler, at det seksuelle rum kan omfatte andre efter aftale. De kan kan forskellige betegnelser som fx:

  • Non-monogami
  • Polyamouri
  • Åbne forhold
  • Swingerforhold

At leve med flere seksuelle partnere kræver meget kommunikation og løbende tjek-ind. Har vi det stadig godt med de rammer, vi har sat? Er det, som vi havde forestillet os? Føler vi os stadig trygge og glade i relationen?

Mange af problemstillingerne ligner dem i monogame forhold, men de bliver sat på spidsen og udfordret af den non-monogame livsstil. Jalousi, frygt og usikkerhed kan fylde, også selv om begge har sagt ja til non-monogami.

I terapien er der taletid til alle følelser, og vi kan sammen se på jeres oplevelser og dynamikker. Jeg kan støtte jer i at sætte de rammer, der fungerer bedst for jer.

Et rum til at tale
Ulla formåede at skabe et rum for os, hvor vi kunne snakke frit og åbent med hinanden, uden at det endte i anklager og skænderier. Hun hjalp os også til at få sagt de svære ting til hinanden. Vi fik begge taletid til at uddybe vores side af problemerne, og Ulla øvede med os at lytte opmærksomt til hinanden. Vores forløb hos Ulla har hjulpet os enormt meget i forhold til at forstå hinanden og til at se hver vores rolle i vores forhold. Vi har det i dag meget bedre, end inden vi kom hos Ulla. Blandt andet kommer vi hurtigere ud af små misforståelser.
Nadia, 31 og Jannik, 30
Forebyggende arbejde blev en hjælp i krisen
Vi kom tættere på hinanden, og blev bevidste om nogle indre udfordringer hos os hver især. der havde større betydning for os selv og vores forhold, end vi troede. Vi vil klart anbefale det til par, også forebyggende. Vi stod først efterfølgende i en rigtig krise i parforholdet, hvor vi virkelig havde meget gavn af det forebyggende arbejde hos Ulla.
Cecilie, 27 og Mads, 26
Mere åbne og ærlige
Vi oplevede at få vendt hjørner af vores forhold, som vi ikke havde kigget på længe, og som er med til at danne et stabilt grundlag i vores forhold. Vi er mere åbne og ærlige overfor hinanden og prøver at være forstående og ikke frustrerede og irriterede som før.
Anne-Sofie, 44, og Peter, 50
Nærmest nyforelskede
Ulla skaber et sted, hvor de usagte ting bliver vendt til goder og styrker i parforholdet. Lige nu er vi nærmest nyforelskede igen og kan grine ad hinanden på kærlig vis.
Anne-Sofie, 44, og Peter, 50
Et trygt rum
Ulla var rigtig god til helt fra starten at gøre rummet trygt, og både min partner og jeg følte, vi kunne være ærlige. Jeg vil klart anbefale Ulla til andre. Hun er fagligt rigtig dygtig og er virkelig god til at sætte de ting som fylder hos en, op i et større perspektiv.
Camilla, 28
Hjælp i en svær tid
Ved hjælp af Ulla kom vi igennem en svær tid i vores parforhold. Hun hjalp os med at sætte ord på vores følelser og tanker og give hinanden plads i dette arbejde. Vi vil til enhver tid anbefale Ulla til andre par, som gerne vil udvikle deres parforhold.
Lærke, 38

Min tilgang til sexologi er …

… sexpositiv og med fokus på samme eksistensialistiske filosofi: Dit sexliv = dit ansvar.

Jeg tror på, at erotisk lyst er en livskraft og en kilde til alle mulige former for glæde. Erotik går lang ud over det, de fleste mennesker kalder sex. Det kan foregå i hovedet, på tekst, gennem billeder, dans og andre bevægelser, det driver os og løfter os op.

Min begejstring har ført mig til at skrive tre erotiske romaner og en erotisk novellesamling, samt at lave en podcast om kvinders lyst med min partner Patricia Jiménez.

Samtidig ved jeg, at et pars sexliv kan være kilden til en masse støj, problemer og skuffelser.

Sexlivet er utilfredsstillende, når den ene eller I begge ikke føler jer set og mødt i jeres behov. I kan blive frustrerede, komme i konflikt, tabe respekt eller komme til at holde mindre af hinanden.

Når I kommer til mig med en problematik som fx lystubalance (den ene har mere lyst end den anden), lyst til forskellige ting eller ’bare’ intet sexliv overhovedet, så starter vi stille og roligt. Jeg er vant til at tale om sex og bliver ikke genert, men måske har I det på en anden måde, og det respekterer jeg. Vi går frem i jeres tempo og finder både årsager og løsninger sammen.

Til min eksamen udarbejdede jeg et forløb for par, der vil eksperimentere med kink i deres forhold. Er I interesserede i dette forløb, så kontakt mig, og vi laver en aftale.

 

SOLO TERAPI

Klienter kommer alene hos mig for at arbejde med bl.a.:

-Tilknytning

-Selvværd

-Negative tanker

-Svære relationer

-Grænser

I soloterapi er samtalen kernen, men jeg bruger også øvelser og lektier, hvis det giver mening for dig.

Single i parterapi

Nogle gange er det bedste tidspunkt at gå i parterapi på, mens du er single. Her er fred og ro til at se på de forhold, der har været, og hvor du gerne vil hen i dit kærlighedsliv. 

Single i parterapi er fx for dig der:

-Er blevet skilt og har brug for en ny start i kærligheden

-Synes, at du ender i de ‘forkerte’ forhold igen og igen

-Vil have mere ud af livet og kærligheden

Single i parterapi indeholder:

-Samtaler om dit kærlighedsliv indtil nu – hvad har du med af overbevisninger og mønstre? – og dine ønsker for dit kærlighedsliv i fremtiden

-Øvelser, der kortlægger dine styrker og værdier

-Lektier i form af skriveøvelser (eller indtaling af memoer), leg med kort eller billeder

-Meditationer

-Praktiske øvelser i dine relationer

TYPISKE UDFORDRINGER:

Rigtig mange par kommer til mig og fortæller, at de har svært ved at kommunikere. De føler ikke, at de kan tale om problemerne, at de får talt nok sammen i dagligdagen, at de bliver hørt, når de taler. De vil simpelthen lære at kommunikere.

At tale sammen i en intim relation rummer en mængde udfordringer:

  • Vi har ofte ikke det samme sprog for følelser
  • Vi lytter ikke til ordene, men tuner ud og fylder de blanke felter med det, vi tror, den anden vil sige
  • Vi lytter med vores egne forestillinger frem for med ørerne
  • Vi sætter ikke en god ramme om kommunikationen, men tror at den kan klares i luften mellem andre gøremål
  • Vi gør ikke samtaler færdige. Ofte synes den ene part, at “vi taler altid om problemer”, mens den anden synes, at “vi får aldrig talt i bund”

Alt det kigger vi på sammen i parterapien, og så hjælper jeg jer med at øve kommunikationen. I et trygt rum vender vi dårlige vaner til gode og finder en måde, I kan tale sammen, som faktisk virker.

Jeg har en del par i starten af 30’erne, som kommer til mig med deres tvivl:

  • Skal vi gå fra at ses til at være kærester?
  • Skal vi blive sammen (for altid)?
  • Skal vi have børn sammen?
  • Skal vi flytte sammen?
  • Hvordan skal vi balancere familie og arbejde?
  • Vil vi have et åbent forhold?

Det er er store overvejelser, og de skal tages alvorligt. Det gør jeg. Sammen kigger vi på jeres ønsker og behov, og I lærer at kommunikere dem til hinanden på en kærlig og respektfuld måde. På den måde bliver det nemmere at forstå og mærke hinanden, og så er I meget bedre rustet til at tage store livsbeslutninger sammen.

Sex og lyst kan enten være grunden til, at I kommer, eller et emne vi kommer til at tale om undervejs. Typiske udsagn kan være:

  • “Jeg savner at være intim med min partner”
  • “Jeg kan ikke have sex med dig, når vi er uvenner hele tiden”
  • “Det er, som om vi mere er blevet venner hen ad vejen”
  • “Det er svært for mig at tænde hjemme blandt vasketøjet”
  • “Børnene tager al energien, og så kommer du med endnu et krav”

Når to mennesker i et par ikke har lige meget lyst, kalder vi det lystubalance – og den kan godt bringe jeres forhold ud af balanceDet handler ikke kun om, hvor meget eller lidt lyst I har. Det handler også om, hvad I hver især har lyst til seksuelt, hvordan jeres balance i det hele taget er, og hvordan I er vant til at være sammen.

Lysten er med os hele livet, men ændrer form og styrke. For kvinder især i takt med hormonelle forandringer som graviditet, amning og overgangsalder, og for begge køn i forbindelse med livsforandringer, udfordringer i parforholdet og fx sygdom. I terapien kan vi både gå dybere ind i årsagerne til lystubalancen og finde konkrete første skridt til at komme derhen, hvor I gerne vil være seksuelt.

Først og fremmest handler det om at lære at tale sammen om det på en konstruktiv og kærlig måde.

Når et par kommer, og den ene har været utro, vil de som regel være i chok begge to. Den ene over svigtet, den anden over at være blevet afsløret. Utroskab kan bringe et væld af følelser frem, og parterapi er et sted, hvor de kan få frit løb. Det kan være følelser som:

  • Vrede
  • Sorg
  • Jalousi
  • Svigt
  • Skam
  • Angst
  • Lede
  • Lyst
  • Skadefryd
  • Mindreværd
  • Mereværd

… og meget mere. Nogle af følelserne, fx lyst, kan overraske eller forskrække, men alt er fuldstændig normalt. Utroskab kan udløse lyst, fordi en anden har begæret det, du havde, og pludselig får du øjnene op for det. Samtidig er du vred og føler måske afsky, og de to følelser kan være meget forvirrende at have på en gang.

Jeg tager altid udgangspunkt i, hvad du/I har brug for. Nogle har brug for at tale hele utroskaben igennem, andre har mere fokus på afklaring af, hvad der skal ske nu.. Jeg kan støtte jer med min viden og ved at turde være med jer i de svære følelser.

Utroskab kan nogle gange åbne for samtaler, I ikke har haft før, som kan bringe jer tættere på hinanden og det forhold, I gerne vil have. Andre gange er skaderne på selvværd og tillid så store, at reparationsarbejdet bliver for omfattende.

Nogle par vælger monogami fra og aftaler, at det seksuelle rum kan omfatte andre efter aftale. De kan kan forskellige betegnelser som fx:

  • Non-monogami
  • Polyamouri
  • Åbne forhold
  • Swingerforhold

At leve med flere seksuelle partnere kræver meget kommunikation og løbende tjek-ind. Har vi det stadig godt med de rammer, vi har sat? Er det, som vi havde forestillet os? Føler vi os stadig trygge og glade i relationen?

Mange af problemstillingerne ligner dem i monogame forhold, men de bliver sat på spidsen og udfordret af den non-monogame livsstil. Jalousi, frygt og usikkerhed kan fylde, også selv om begge har sagt ja til non-monogami.

I terapien er der taletid til alle følelser, og vi kan sammen se på jeres oplevelser og dynamikker. Jeg kan støtte jer i at sætte de rammer, der fungerer bedst for jer.

Ny sikkerhed i dating-verdenen
Jeg var ked af ikke at have en kæreste og syntes, at jeg blev ved at gentage uhensigtsmæssige mønstre i mine relationer og forhold. Jeg har turdet tage flere chancer med at være mig selv end tidligere, har fået tryktestet flere ting i terapirummet og fået nye perspektiver på, hvad jeg ønsker mig i et forhold. Det har givet en anden sikkerhed i dating-verdenen.
Charlotte, 37
Åbnede mig på et nyt niveau
Jeg har, efter min partner og jeg afsluttede det forløb, vi startede hos Ulla, fortsat i et individuelt forløb. Noget jeg personligt har haft rigtig god gavn af. Jeg oplevede at få talerum, og hjælp til at få sat ord på de tanker og følelser jeg gik med, hvilket jeg ellers har haft rigtig svært ved. Ulla var god til at læse og forstå mig, og hjælpe mig til at åbne mig op på et andet niveau. Noget jeg ellers aldrig har gjort før.
Josefine, 28
I tvivl om eget værd
Jeg opsøgte Ulla, fordi jeg var faret vild i kærligheden og havde mistet troen på mig selv, at jeg overhovedet var noget værd som menneske. Jeg havde været alt for længe i et forhold, som nedbrød mig i stedet for at bygge mig op. Jeg følte, at jeg havde mistet mig selv. Det er som om, Ulla lytter bag om det, jeg siger, og hører noget på et dybere niveau, end det jeg selv har tænkt. Hun slutter ofte sessionen med nogle guldkorn formuleret som spørgsmål, jeg kan gå hjem og tænke over. Hun får mig til at se på mig selv og mine reaktionsmønstre på en ny måde.
Pernille, 57
Ægte omsorg
Man kan mærke dig både som person og som terapeut. Jeg har følelsen af, at du har gjort dig umage med de opgaver, jeg har fået og har oplevet en ægte omsorg.
Charlotte, 37
Ud af handlingslammelsen
Ulla er virkelig god til at lytte og formår at skabe en rar atmosfære, der gør det let at kommunikere. Hun kom med konstruktive bud på, hvordan jeg kunne bevæge mig væk fra et handlingslammet udgangspunkt til en mere proaktiv position. Jeg vil klart anbefale Ulla, fordi hun er et menneske, der har en særlig evne til at lytte proaktivt, er omsorgsfuld og nænsomt skubbede mig i en bedre retning.
Emma, 29
Fandt grundglæden igen
Jeg har haft mange aha-oplevelser om mig selv på baggrund af det, vi har snakket om, fået nye indsigter og et større mod til bare at være mig i relationer. Jeg har fået bedre kontakt til mine følelser og tør udtrykke dem og være sårbar i en kærlighedsrelation. Jeg har fået en helt anden ro indeni mig og har fundet tilbage til grundglæden i mit liv.
Pernille, 57

DET KAN DU/I FORVENTE

✓ Et trygt og fortroligt rum, hvor alle bliver mødt åbent og fordomsfrit, og hvor alle følelser er velkomne – her er plads til at være ked af det, glad, vred, hvad end der fylder.

✓ At jeg spørger, lytter og understøtter lige netop det, der er vigtigt for dig/jer. For mig er det vigtigste, at terapien giver mening for dig/jer. 

✓ Høj faglighed. Jeg er certificeret parterapeut og modtager jævnligt supervision. 

DET FORVENTER JEG AF DIG/JER

✓ At du/I kommer for at arbejde seriøst med jer selv. 

✓ Det er ikke nødvendigt at have været i terapi før, og det er også helt i orden at være i tvivl om, hvad terapi kan. Vi finder ud af, hvad det kan for dig/jer.

✓ At du/I holder en god tone, mens vi taler sammen.

✓ At du/I siger til mig, hvis noget ikke fungerer for dig/jer i terapien.

PAR I TERAPI

80 minutters parterapi

1.795 kr.

SINGLE I TERAPI

50 minutters single i parterapi

1.100 kr.

Book Terapi

Udfyld formen ved siden af, og i/du vil modtage en email fra mig hurtigst muligt.

FYSISKE SAMTALER

ONLINE

Priser

Tider

Lokation

Samtalerne foregår i hyggelige lokaler med behagelige stole i Holbergsgade mellem Nyhavn og Christiansborg, kun 400 meter fra Kgs. Nytorv i midten af København.

NYHEDSBREV

Skriv dig op her, og modtag mine 3 bedste råd om kommunikation. Jeg lover, at de virker, også i andre vigtige relationer.

Nyhedsbrev

Skriv dig op her, og modtag mine 3 bedste råd om kommunikation. Jeg lover, at de virker, også i andre vigtige relationer.​